Η Παραμυθία μέσα από την αγάπη της για την παιδική ματιά οδηγήθηκε σε μονοπάτια που συνδέουν και αποσυνδέουν την τέχνη με τη θεραπεία.
Η δύναμη του
προφορικού λόγου
Μαριάννα
Γκουσδουβά
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΑΦΗΓΗΣΗΣ
Παραστάσεις Αφήγησης Παραμυθιών για Μικρά και Μεγάλα παιδιά,
σε Σχολεία, Θεατρικούς χώρους, Φεστιβάλ, σε παρέες και γιορτές..
ΠαραμυΘία
Η Παραμυθία μέσα από την αγάπη της για την παιδική ματιά οδηγήθηκε σε μονοπάτια που συνδέουν και αποσυνδέουν την τέχνη με τη θεραπεία.
Επιλέγει να αφηγείται
διότι την οδηγεί η δύναμη του προφορικού λόγου
από τα βάθη των αιώνων
που φτάνει ως το κάθε τώρα..
για να γεννά τη σπίθα της έκφρασης
στο βλέμμα των ανθρώπων.
Με ένα νήμα που η χροιά του διαπερνά
το φανταστικό με το πραγματικό,
το μυθικό με το ιστορικό κομμάτι της λαογραφίας,
του κάθε πολιτισμού σε ετούτη εδώ τη γη.
Στιγμιότυπα από
παραστάσεις της
Παραμυθίας
VIDEO της Παραμυθίας
Παραμύθια μυθιακά
στου Ολύμπου τα νερά!
Βότανα, καρποί της Γης
Το μονοπάτι των Φαρμακίδων
τα ΝΕΑ της Παραμυθίας
Παράσταση Αφήγησης Ιστοριών Μύθων & Παραμυθιών:
ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΓΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Οι Άστεγοι» Θεοφράστου 24 Μυτιλήνη
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11
20.00 – 21.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11
21.00 – 22.00
Μαριάννα
Γκουσδουβά
Η Μαριάννα Γκουσδουβά γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό κοντά στα Πιέρια Όρη και στον Όλυμπο.
Εδώ και χρόνια ζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Είναι δώδεκα χρόνια στην αυτοοργανωμένη θεατρική ομάδα Facta Non Verba, στην οποία έχει παρακολουθήσει μαθήματα Θεατρικού Εργαστηρίου:
(Υποκριτική, Ιστορία Θεάτρου, Ενεργοποίησης Φωνής και Σώματος) και λαμβάνει μέρος σε παραστάσεις της ομάδας ως ηθοποιός .
Η αγάπη της για τη φροντίδα της παιδικής ματιάς σε κάθε στάδιο της ανθρώπινης ύπαρξης, την οδήγησε σε μονοπάτια που συνδέουν και αποσυνδέουν την τέχνη με τη θεραπεία. Κάποιο από αυτά είναι η αφήγηση ιστοριών, μύθων και παραμυθιών.
Έτσι λοιπόν σπούδασε για δύο χρόνια στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης: Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, ταξιδεύοντας ως στην Αθήνα.
Έπειτα συνέχισε στη Σχολή Επιστημών Αγωγής στο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του Πανεπιστημίου Κρήτης εστιάζοντας τη διπλωματική της εργασία στο εξής θέμα:
Καλλιέργεια του Προφορικού και του Γραπτού λόγου στην Εκπαίδευση μέσω της Αφήγησης Παραμυθιού: Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις.
Είναι μέλος ως Έφορος Εκδηλώσεων του ΔΣ Σωματείου
Επαγγελματιών Αφηγητριών/τών Ιστορητριών/τών Ελλάδας.
Στη διάρκεια της αναζήτησης, παρακολούθησε σεμινάρια ψυχοθεραπείας, δραματοθεραπείας, σχολικής ψυχολογίας, μη βίαιης επικοινωνίας, ηχοθεραπείας, θεατρικού παιχνιδιού, περμακουλτούρας, κινηματογραφικού εργαστηρίου "Η προφορική ιστορία μπροστά στον κινηματογραφικό φακό", έλαβε μαθήματα κρουστών, φλογέρας, παραδοσιακών χορών, τραγουδιών, πολυφωνικών και συνεχίζει..
Έκτοτε πραγματοποιεί Παραστάσεις Αφήγησης Παραμυθιών για Μικρά και Μεγάλα παιδιά, σε σχολεία, θεατρικούς χώρους, φεστιβάλ, σε παρέες και γιορτές.
Τον τελευταίο καιρό γράφει, ράβει και πλάθει παραμύθια με έμπνευση σε έμμετρο ρυθμό, με οδηγό την ένωση του πραγματικού με το φανταστικό σε ρυθμό αλλοτινό.