top of page
Dancing with Elements
free1_edited.jpg
factalogobwb.png

Dancing with Elements

Αύγουστος
2022

Free and Real Spectacular

3ήμερο
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Μια εφαρμογή του θεάτρου της περμακουλτούρας, όπου θα πειραματιστούμε και θα ανιχνεύσουμε θεατρικά και ενεργειακά τρόπους σύνδεσης και όχι διαχωρισμού, συνεργασίας και όχι ανταγωνισμού, σεβασμού στη διαφορετικότητα και αλληλοστήριξης, για να συν-δημιουργήσουμε. 

Σάββατο  6 

Κυριακή  7

Δευτέρα  8

Αυγούστου 2022

Έλενα 

Σταματοπούλου

&

Μαριάννα 

Γκουσδουβά

Free and Real

Αγιόκαμπος

Εύβοια

Dancing with Elements

factalogobwb_edited_edited_edited.png

Free and Real

Αγιόκαμπος, Εύβοια

free12.jpg

6-7-8

Αυγούστου 2022

3ήμερο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Η Facta Non Verba, που θα συμμετέχει στο Free and Real Spectacular, είναι μια θεατρική ελευθεριακή κολλεκτίβα κοινωνικοπολιτικού προσανατολισμού, η οποία ιδρύθηκε το 2002 και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Στην 20ετή πορεία της έχει ανεβάσει 38 θεατρικές παραγωγές, έχει οργανώσει πολυάριθμα θεατρικά εργαστήρια, μαθήματα, σεμινάρια, θέατρα δρόμου και καλλιτεχνικές δράσεις ακτιβιστικού χαρακτήρα. Από το 2017, στα πλαίσια του Θεάτρου της Επικοινωνίας που εγκαινίασε, ασχολείται με τη σύνδεση ανάμεσα στη Φύση και την Ιστορία με εφαρμογή στο ερευνητικό, πειραματικό work in πρότζεκτ πάνω στον ελληνικό εμφύλιο.

Tα τελευταία χρόνια, και κυρίως μετά τις ανακατατάξεις που επέφερε η πανδημία Covid-19 έχει στραφεί, πέραν από την κοινωνικοπολιτική, και στη θεραπευτική διάσταση του θεάτρου, μέσα από τη σύζευξη ενεργειακών τεχνικών (yoga, qigong, sound therapy), θεατρικών εργαλείων και καθοδηγούμενου διαλογισμού με στόχο τη δημιουργία συλλογικών θεατρικών αυτοσχεδιασμών που μας συνδέουν πολυπρισματικά με το έξω μας και το μέσα μας. Με τον/ην εαυτό/η μας, τον άλλον/η και τη Φύση. Η πολυπρισματική διαδικασία που εξερευνούμε και προτείνουμε, εμπνέεται από τις αρχές της περμακουλτούρας σε συνδυασμό με στοιχεία ayurveda και κινέζικης παραδοσιακής ιατρικής και προσπαθεί να αποτελέσει μια θεατρική εφαρμογή αυτής της συνάντησης.

Εδώ και έναν χρόνο, η Facta Non Verba έχει κάνει λίγα πρώτα βήματα για τη δημιουργία μιας καλλιτεχνικής οικοκοινότητας, την «Αγραμυθία», στους πρόποδες από τα Πιέρια Όρη, δίπλα στο χωριό Λαγοράχη.

Dancing - Details

Στο τριήμερο εννιάωρο σεμινάριο “Dancing with elements” που θα διεξάγουμε, μια εφαρμογή του θεάτρου της περμακουλτούρας, όπως το ονομάζουμε σε μια προσπάθεια να οργανωθεί μεθοδολογικά η προσέγγιση, θα πειραματιστούμε και θα ανιχνεύσουμε θεατρικά και ενεργειακά τρόπους σύνδεσης και όχι διαχωρισμού, συνεργασίας και όχι ανταγωνισμού, σεβασμού στη διαφορετικότητα και αλληλοστήριξης, για να συν-δημιουργήσουμε. Παρατηρώντας και πειραματιζόμενοι/ες, αφουγκραζόμενοι/ες και στρέφοντας την επίγνωσή μας σε όλες τις αισθήσεις και έχοντας το διάνυσμα μας στραμμένο και εσωτερικά και εξωτερικά. As above as below.

Εισηγήτριες

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ

factalogobwb.png
Grunge%252520Blackboard%252520Transparen

Σύλληψη - σχεδιασμός - συντονισμός

συλλογικού θεατρικού

αυτοσχεδιασμού - 

Qigong

47201621_1570305543114797_91994546739483

ΕΛΕΝΑ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Έλενα Σταματοπούλου είναι σκηνοθέτης,

ηθοποιός και εκπαιδευτικός. 

Διδάκτωρ του Τμήματος Θεάτρου

και μεταπτυχιακή ιστορική ερευνήτρια

του Ιονίου Πανεπιστημίου. 

Θεατρικός 

αυτοσχεδιασμός -

Sound Therapy 

92829012_1134342500266611_30858418064080

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΓΚΟΥΣΔΟΥΒΑ

Η Μαριάννα Γκουσδουβά είναι θεραπεύτρια, 

ηθοποιός και αφηγήτρια.

Απόφοιτος Νοσηλευτικής Σχολής

και Σχολής Αφήγησης και Παραμυθιού.

Free and Real Spectacular

freeRealLogo.jpg

Το Free and Real στα πλαίσια της δημιουργίας του σχολείου αυτάρκειας και βιωσιμότητας του Eγχειρήματος Τελαίθριον οργανώνει ένα εναλλακτικό δεκαήμερο με τα ακόλουθα θέματα:

Οικολογική δόμηση, Θέατρο και Περμακουλτούρα, Ήχοθεραπεία, Υoga, Vegan διατροφή και μαγειρική, Δημιουργία δασόκηπων κ.α.

Το δεκαήμερο θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής 5 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 16 Αυγούστου.

 

Το Free and Real διοργανώνει αυτό το δεκαήμερο με σκοπό την εισαγωγή των συμμετεχόντων στον τρόπο ζωής του Free and Real, με εισαγωγή σε τεχνικές οικολογικής δόμησης, εισαγωγή στην δημιουργία δασόκηπου, στην vegan διατροφή και μαγειρική και την περμακουλτούρα.

240387140_4627714737258826_1179092274971841765_n.jpg

Οι ημέρες μας θα ξεκινάνε με εξάσκηση yoga στο μεγάλο μας ανοιχτό deck και θα γεμίζουν με όλα τα παραπάνω θέματα κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά και με πολλές βουτιές στη θάλασσα του Αγιόκαμπου. Στη μέση του δεκαημέρου θα οργανωθεί μια μονοήμερη εκδρομή σε μια μοναδική παραλία της βόρειας Εύβοιας και το δεκαήμερο θα κλείσει με ένα υπέροχο day party!

Η διαμονή θα γίνει στα πολλαπλά οικολογικά σπιτάκια του εγχειρήματος και η διατροφή φυσικά θα είναι vegan. Το μενού περιλαμβάνει πρωινό, ελαφρύ μεσημεριανό και ένα κύριο γεύμα αργά το απόγευμα. Επίσης κατά την διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν άπλετα φρούτα προς κατανάλωση.

free1_edited.jpg

Συντονιστές :
@Free and Real
@Zannis Zouganelis (alternATE)
@Facta Non Verba
@Alkistis Asoniti
@The Southern Lights -

Το Νότιο Σέλας
@Afthonia Lemnos

Free & Real
Εγγραφή

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι θέσεις για το συγκεκριμένο δεκαήμερο είναι αυστηρά περιορισμένες για 24 άτομα, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε μόνο στο:

info@freeandreal.org.

Σας περιμένουμε για ένα πραγματικά μοναδικό δεκαήμερο στους χώρους του Free and Real στην βόρεια Εύβοια!

Πληροφορίες για το Free and Real στο:​

  • Facebook

Δείτε που βρίσκεται η κοινότητα Free & Real

18403910_1519779518052379_4339090036179739347_o.jpg
factalogobalck.png
freeRealLogo_edited.png

free

and

real

bottom of page